Guia per gaudir dels formatges artesans com un expert

El formatge artesà és molt més que un aliment: és una experiència sensorial que combina sabor, textura i tradició. Però, saps com treure-li el màxim profit? En aquesta guia, et donarem consells per gaudir dels formatges artesans dels Pirineus com un autèntic expert.

1. Com degustar un formatge correctament

Per apreciar tot el seu sabor, és important seguir alguns passos bàsics:

  • Temperatura ideal: Deixa el formatge a temperatura ambient almenys 30 minuts abans de menjar-lo.
  • Ordre de degustació: Comença pels sabors més suaus i acaba amb els més intensos.
  • Observa la textura: Els formatges tous són cremosos, mentre que els curats tenen una textura més ferma i granulosa.

2. Maridatges perfectes per als formatges artesans

El maridatge correcte pot potenciar el sabor del formatge. Algunes combinacions ideals són:

  • Formatge Tou dels Pirineus amb mel i nous.
  • Serrat de Sort amb vi negre robust.
  • Tupí de Sort amb pa torrat, palets de pa, melmelades…

3. Com conservar els formatges artesans

Per mantenir el formatge en les millors condicions:

  • Guarda’l a la nevera embolicat en paper de formatge o drap de cotó.
  • Evita embolicar-lo amb plàstic perquè no perdi les seves propietats.
  • Per als curats, pots conservar-los en una caixa de fusta per mantenir l’humitat controlada.

Gaudir del formatge artesà com un expert és fàcil si segueixes aquests consells. A Tros de Sort, t’oferim una selecció de formatges autèntics elaborats als Pirineus perquè descobreixis sabors i textures inoblidables.

Descobreix la nostra gamma de formatges artesans i fes la teva comanda online avui mateix!

www.trosdesort.cat/agrobotiga

Facebook
Twitter
LinkedIn

Potser t'interessa...

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar