Tupí de Sort: intensitat i tradició en un formatge amb caràcter

Un formatge amb 30 anys d’història.

El Tupí de Sort és un formatge artesà de segona fermentació, propi del Pirineu català i aragonès. Amb una recepta que ha passat de generació en generació, representa una de les formes més autèntiques de reaprofitar formatges madurats. Elaborat seguint la recepta de l’avi Tunica, és un producte intens, amb personalitat i fidel a la tradició. El Tupí de Sort és un formatge que divideix opinions: qui l’estima, l’estima molt. I tu, estàs preparat per descobrir-lo?

Tupí de Sort: intensitat i tradició en un formatge amb caràcter

Què és el Tupí?

El tupí va nèixer per evitar el malbaratament.

El tupí és un formatge fermentat tradicional dels Pirineus, creat per reaprofitar formatges madurats. Amb textura cremosa, gust intens i aroma penetrant, forma part del patrimoni gastronòmic pirinenc. A Tros de Sort, l’elaborem de manera artesanal i amb ingredients de proximitat.

El Tupí de Sort: elaboració i autenticitat

El nostre Tupí de Sort es fa amb formatges curats de Tros de Sort, que barregem amb oli d’oliva verge extra D.O. Les Garrigues i aiguardent (orujo). Després, es deixa fermentar durant 2 mesos per aconseguir una textura untuosa i un sabor intens, lleugerament picant i amb un postgust persistent. És un formatge potent, però equilibrat, pensat perquè tothom en pugui gaudir.

Varietats del Tupí de Sort

Elaborem tres versions per adaptar-nos a tots els gustos:

  • Tupí de Sort amb mel: un equilibri perfecte entre dolçor i intensitat.
  • Tupí de Sort amb herbes: aporta un toc aromàtic fresc i sorprenent.
  • Tupí de Sort amb marc de cava: sofisticació i caràcter en cada cullerada.

Com consumir el Tupí

Et recomanem tastar-lo:

  • Untat amb pa de pagès torrat o unes torradetes fines.
  • Sucant directament del pot amb uns palets de pa (per als més atrevits)
  • Barrejat amb un rajolí d’oli d’oliva per suavitzar-lo.
  • Maridat amb melmelada de fruitesfruits secs o vi dolç.
  • Com a part d’una taula de formatges artesans.
  • Per elaborar salses per pasta.

Es pot servir com a entrant, per sorprendre els convidats, o com a protagonista d’un aperitiu gourmet. T’atreveixes a experimentar amb el nostre Tupí de Sort?

Com conservar-lo

  • Guarda’l en fred, a la nevera i treu-lo uns minuts abans de consumir-lo perquè estigui més untuós.
  • En el seu propi envàs de plàstic o ceràmica (segons disponibilitat).
  • Un cop obert, mantenir-lo sempre ben tancat.

Per què triar el Tupí de Sort?

  • Elaboració artesanal seguint receptes ancestrals.
  • Ingredients de proximitat i qualitat: formatge propi, oli D.O. Les Garrigues, aiguardent i mel de l’Alt Pirineu.
  • Formatge amb personalitat, que sorprèn i captiva.
  • Disponible en formats de 80, 150, 300 i 900g.

Compra online el Tupí de Sort

Vols tastar un autèntic tros de Pirineu? Compra el Tupí de Sort online i rep-lo a casa amb tota la seva intensitat intacta.

Fes clic aquí i fes la teva comanda ara i descobreix per què és un formatge que enganxa!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Potser t'interessa...

Si continúas usando este sitio, aceptas el uso de cookies. Más información

Los ajustes de cookies en esta web están configurados para «permitir las cookies» y ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues usando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en «Aceptar», estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar