Tupí de Sort
El formatge de Tupí és un formatge de doble fermentació i nosaltres l'elaborem de forma tradicional i artesana segons la recepta de l'avi Tunica. Per a la seva fabricació utilitzem formatges curats Tros de Sort, oli d'oliva verge extra D.O. Les Garrigues i orujo.
El Tupí de Sort és de textura untuosa i de sabor fort, intens i lleugerament picant, però no en excés. Té un postgust llarg i persistent i una aroma punyent. És un formatge molt gustós i una mica fort, però amb un sabor que enganxa...
RECOMANACIONS
Et recomanem gaudir-lo untat en una torradeta.
És un formatge imprescindible en una bona taula de formatges.
- Tipus de formatge
- Tupí
- Textura
- Per untar
- Sabor (1-5)
- Intensitat 5
- Maduració
- 2 mesos
- Al·lèrgens
- Llet
ou - Conservació
- 2-8ºC
INGREDIENTS: Formatges curats Tros de Sort, oli d'oliva verge extra D.O. Les Garrigues, orujo.
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Valor mitjà per 100 g de producte:
Valor energètic | 2216 kJ / 536 | kcal |
Greixos | 49.0 | g |
dels quals saturats | 19.9 | g |
Hidrats de carboni | 0.4 | g |
dels quals sucres | 0.4 | g |
Proteïnes | 22.3 | g |
Sal | 1.20 | g |
Troba l'acompanyament ideal