Serrat del Triadó
Formatge de textura compacta, lleugerament seca i dura. Molt saborós, però sense ser fort i amb un llarg i agradable postgust que recorda als bolets i la molsa.
RECOMANACIONS
El pots consumir sol o també juntament amb una taula d'embotits.
- Tipus de llet
- Llet crua de vaca
- Tipus de formatge
- Curat
- Textura
- Dura
- Sabor (1-5)
- Intensitat 3
- Tipus de pasta i escorça
- Pasta premsada, escorça natural
- Maduració
- de 3 a 5 mesos, segons format
- Al·lèrgens
- Llet
ou - Conservació
- 2-8ºC
INGREDIENTS: Llet crua de vaca, ferments làctics, quall i sal. Conservador: lisozima d'ou.
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Valor mitjà per 100 g de producte:
Valor energètic | 1868 kJ / 450 | kcal |
Greixos | 35.8 | g |
dels quals saturats | 26.0 | g |
Hidrats de carboni | 0.5 | g |
dels quals sucres | 0.5 | g |
Proteïnes | 30.3 | g |
Sal | 1.74 | g |
A la muntanya de Llessuí (municipi de Sort), una muntanya molt apreciada per les pastures d’estiu, hi trobem el Coll del Triadó, un enclavament entre la Vall Fosca (Pallars Jussà) i la Vall d’Àssua (Pallars Sobirà) que rep el seu nom per ser el lloc on, acabat l’estiu, es triava el bestiar i es separaven els animals per poder tornar cadascun a casa seva.
El Serrat del Triadó és una versió del formatge serrat de muntanya, un formatge tradicional de pastor que originàriament s’elaborava amb llet d’ovella.
Troba l'acompanyament ideal