Tou dels Til·lers
El Tou dels Til·lers és un formatge molt cremós que es fon al paladar. El seu sabor és suau però s’intensifica a mesura que madura i té un postgust final a xampinyons i a fruits secs.
RECOMANACIONS
És un formatge artesà molt versàtil, que destacarà sempre allà on l'utilitzis. El pots gaudir directament, en fred o en calent, sol o acompanyat amb una bona melmelada artesana.
És el company ideal per a qualsevol recepta: amanides, salses, pastissos, etc.
A més, és un imprescindible en una bona taula de formatges.
- Tipus de llet
- Llet crua de vaca
- Tipus de formatge
- Madurat
- Textura
- Tova
- Sabor (1-5)
- Intensitat 2
Intensitat 3 - Tipus de pasta i escorça
- Pasta tova, escorça amb fongs blancs
- Maduració
- 2 setmanes
- Al·lèrgens
- Llet
- Conservació
- 2-8ºC
INGREDIENTS: Llet crua de vaca, ferments làctics i d'afinat, quall i sal.
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Valor mitjà per 100 g de producte:
Valor energètic | 1293 kJ / 312 | kcal |
Greixos | 25.2 | g |
dels quals saturats | 17.8 | g |
Hidrats de carboni | 0.34 | g |
dels quals sucres | 0.34 | g |
Proteïnes | 21.3 | g |
Sal | 1.47 | g |
El Tou dels Til·lers es mereix la seva fama per ser, si no el primer, un dels primers formatges de pasta tova de l'estat espanyol elaborats amb llet crua de vaca. Des del seu inici el Tou del Til·lers s'elabora a partir de llet acabada de munyir de vaques criades al Pirineu de Lleida.
Troba l'acompanyament ideal