Serrat del Triadó Roi
Formatge d’aroma intens i de gust dolcenc, però amb caràcter. La seva textura és compacta però elàstica.
RECOMANACIONS
Perfecte per degustar en cru servit en forma de flors amb la girolle.
També et recomanem consumir-lo amb la raclette, el resultat és espectacular.
- Tipus de llet
- Llet crua de vaca
- Tipus de formatge
- Curat
- Textura
- Semidura
- Sabor (1-5)
- Intensitat 3
- Tipus de pasta i escorça
- Pasta premsada, escorça rentada amb una salmorra suau
- Maduració
- de 2 a 4 mesos, segons format
- Al·lèrgens
- Llet
ou - Conservació
- 2-8ºC
INGREDIENTS: Llet crua, ferments làctics i d'afinat, quall i sal. Conservador: lisozima d'ou.
INFORMACIÓ NUTRICIONAL
Valor mitjà per 100 g de producte:
Valor energètic | 1868 kJ / 450 | kcal |
Greixos | 35.8 | g |
dels quals saturats | 26.0 | g |
Hidrats de carboni | 0.5 | g |
dels quals sucres | 0.5 | g |
Proteïnes | 30.3 | g |
Sal | 1.74 | g |
A la muntanya de Llessuí (municipi de Sort), una muntanya molt apreciada per les pastures d’estiu, hi trobem el Coll del Triadó, un enclavament entre la Vall Fosca (Pallars Jussà) i la Vall d’Àssua (Pallars Sobirà) que rep el seu nom per ser el lloc on, acabat l’estiu, es triava el bestiar i es separaven els animals per poder tornar cadascun a casa seva.
El Serrat del Triadó és una versió del formatge serrat de muntanya, un formatge tradicional de pastor que originàriament s’elaborava amb llet d’ovella.
Troba l'acompanyament ideal